Υπερσύγχρονο drone παρέδωσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ένα, υπερσύγχρονο ντρόουν, παράδωσε η Περιφέρεια της Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, έγινε στην έδρα της Περιφερειακής Αρχής, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με την ευκαιρία αυτή, επαναβεβαίωσε τον επικεφαλής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα, για την δέσμευση της Περιφέρειας να συνδράμει με κάθε τρόπο την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγχρόνως, επανέλαβε στους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής, την απόφαση για την δημιουργία της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια, που διέθεσε στην Πυροσβεστική “ότι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα σε πανελλαδικό επίπεδο”, επισημαίνοντας τις δυνατότητες του συγκεκριμένου drone.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το συγκεκριμένο drone , “έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιτήρηση των δασικών εκτάσεων ή στις περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβουμε για τη διάσωση ανθρώπου και σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει εικόνα, είτε στον συντονιστή που είναι στο έδαφος, είτε στο Συντονιστικό Κέντρο, που εδρεύει στην Αθήνα. Πετά σε ύψος 5.000 μέτρων, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων, με ταχύτητα μέχρι και 80 χιλιόμετρα την ώρα, ακόμα και με ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ η κάμερά του, είναι πολύ εξελιγμένη και με μεγάλη ευκρίνεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος