Υπέρ της κατασκευής του δρόμου “Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία” ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης

Υπέρ της κατασκευής του νέου δρόμου ”Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία”, είναι ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.

Αυτό, γνωστοποίησε, κατά την ομιλία του, ο δήμαρχος, στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, με αφορμή το θέμα του δρόμου ”Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία” και ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί σοκ για την περιοχή της Μεγαλόπολης. Σοκ για τον δήμο μας. Πρέπει υποχρεωτικά να παρθούν εκείνα τα αναγκαία μετρά που είναι ικανά να αποκαταστήσουν την οικονομία της περιοχής μας.

Με τις μικρές δυνάμεις που είχαμε σαν δήμος, δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη για να κερδίσει ο δήμος μας αυτά τα πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα.

Μεγάλο μέρος του σχεδιασμού για την ανάκαμψη της Μεγαλόπολης είναι το επιχειρηματικό πάρκο και το εκθεσιακό κέντρο παράρτημα της ΔΕΘ και η κατασκευή του δρόμου είναι βασική προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την δημιουργία αυτών των έργων.

Ο δρόμος αυτός είναι καθοριστικός γιατί συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους Ολυμπία – Επικούρειο – Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Μυστράς. Είναι οφειλή και υποχρέωση της Πολιτείας να βοηθήσει στην απολιγνιτοποίηση και υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να βοηθήσει την Μεγαλόπολη. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις”, κατέληξε ο κ. Χριστογιαννόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, αναφερόμενος στο δρόμο Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας δήλωσε ” Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση εκ μέρους της Ν.Δ. Η  κυβέρνηση (…) δεν ενδιαφέρεται για την περιφερειακή ανάπτυξη, και ειδικότερα, περιοχών που είναι «ξεχασμένες», όπως η Γορτυνία. Στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, έχει άλλα σχέδια (…).

Ο βουλευτής, είπε, ότι ο δρόμος αυτός, έχει μεγάλη σημασία για την Αρκαδία και ειδικά για την Γορτυνία.

Υποστήριξε, ότι το τμήμα της παράκαμψης Λαγκαδίων, είναι ώριμο μελετητικά και ότι υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος