Κορυφαίοι επιστήμονες στο συνέδριο GeNeDis 2016

Στην καρδιά της Λακωνικής πρωτεύουσας «χτυπά» η καρδιά της παγκόσμιας επιστήμης με τη διεξαγωγή του παγκόσμιου συνεδρίου GeNeDis 2016.
Κορυφαίοι επιστήμονες από κάθε γωνιά του κόσμου συναντιούνται για τις επόμενες μέρες στη Σπάρτη για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τρία σύγχρονα και ιδιαίτερα δημοφιλή πεδία στη Γενετική, στη Νευροεπιστήμη και στη Γηριατρική που συνυπάρχουν σε αυτή την επιστημονική συνάντηση.

Το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο “GeNeDis 2016” – το 1ο είχε γίνει στη Κέρκυρα το 2014- διοργανώνεται από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτριοφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Πρόεδρος της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής, μιας μεγάλης ομάδας καταξιωμένων επιστημόνων είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Κατά την τελετή έναρξης χαιρετισμό απηυθυνε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης.
Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με ομιλίες καταξιωμένων παγκοσμίως επιστημόνων στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Λακωνίας και τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Σπάρτης.
Ο καθηγητής Γεώργιος Παξινός που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και ήρθε από την Αυστραλία άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών. Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή των Πανεπιστημίων της Λωζάνης και της Γενεύης Παντελή Γιαννακόπουλου στη Γηριατρική Ψυχιατρική που έχει πραγματοποιήσει μακρά πορεία στο εσωτερικό του ανθρώπου. Ο καθηγητής των Πανεπιστημίων της Γενεύης και της Λωζάνης, Παντελής Γιαννακόπουλος στη Γηριατρική Ψυχιατρική έχει πραγματοποιήσει μακρά πορεία στο εσωτερικό του ανθρώπου.
Οι παρουσιάσεις και ομιλίες θα συνεχιστούν με αναφορές στις τελευταίες προκλήσεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, στους νέους στόχους των φαρμάκων, στην ανάπτυξη νέων βιοδεικτών, στις νέες τεχνικές απεικόνησης και σε πολλά ακόμα επιστημονικά επιτεύγματα.
Οι επιστήμονες και ερευνητές θα αναχωρήσουν για τους τόπους που διαμένουν και διαπρέπουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου αφού γνωρίσουν και γευτούν τις ομορφιές και τις νοστιμιές της Λακωνικής Γής με ξεναγήσεις και εξορμήσεις στη Μάνη, στη Μονεμβασία, στο Μυστρά και στην Αρχαία Σπάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος