Ξεκινά το έργο αξιοποίησης και επανάχρησης του παλαιού Δημαρχείου της Τρίπολης

Υπογράφηκε το εργολαβικό συμφωνητικό, για το έργο της αξιοποίησης και της επανάχρησης του παλαιού, διατηρητέου Δημαρχείου της Τρίπολης.

Το έργο, έχει προυπολογισμό μελέτης, ύψους 2 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αναφερόμενος στο θέμα υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως “σκοπός είναι, το παλαιό Δημαρχείο, να γίνει ένα σύγχρονο κτίριο, για να μπορεί να είναι πάλι η φυσική έδρα του Δήμου, χωρίς να σημαίνει ότι θα καταργηθεί το υπάρχον Δημαρχείο. Υποβάλλαμε πρόταση το 2020, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εγκρίθηκε και προχωρήσαμε στη διαδικασία της δημοπράτησης, ενώ σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση. Από σήμερα, εγκαθίσταται ο ανάδοχος και θα ξεκινήσει πολύ σύντομα τις εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου“.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, στο ισόγειο θα γίνει μία μεγάλη αίθουσα για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στον πρώτο όροφο, προβλέπεται να γίνει μία αίθουσα για εκδηλώσεις. Το κτίριο, εξωτερικά, θα έχει την ίδια μορφή, αφού είναι διατηρητέο.

Σημείωσε επίσης οτι, αυτή την εποχή, “τρέχει” και η δημοπράτηση για το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ενώ, σύντομα, πρόκειται να υπάρξουν και οι υπογραφές για την ένταξη της Βίλας του Τουρκοβασίλη, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Εκεί, θα γίνει ένα σύγχρονο κτίριο πολιτιστικής δράσης και έκφρασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος