Ξεκινά η προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς Ναυπλίου

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον δήμο Ναυπλιέων και το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράφηκε με σκοπό την προστασία του σπουδαίου μονοπατιού της Αρβανιτιάς Ναυπλίου.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, προ ημερών υποδέχθηκε στο Ναύπλιο, τον καθηγητή της Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, και είδαν από κοντά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα βράχια στην περιοχή της πανέμορφης Αρβανιτιάς.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, μεταξύ άλλων, τόνισε για το θέμα:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μετά από έναν αγώνα αντοχής δύο ετών, μπορούμε να πούμε πως ξεκίνησε το ερευνητικό έργο, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς”.

Ο κ. Λέκκας και η ομάδα του θα αναλάβουν δράση ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα με τις κατολισθήσεις των βράχων σε έναν από τους ομορφότερους περιπάτους της χώρας και να μπορέσουν σύντομα οι κάτοικοι, αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής, χωρίς κίνδυνο, να περπατήσουν το μονοπάτι της Αρβανιτιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος