Βρήκε απήχηση το 48ο φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στην Τρίπολη

“Το ΚΚΕ λέει στην λαϊκή οικογένεια να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω. Ο ίδιος ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει με τα δικά του χέρια. Θα πρέπει να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή για τις ανάγκες του. Να πιστέψει στις δυνατότητές του”.

Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, βασική ομιλήτρια του 48ου φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, η Βασιλική Γκιόκα, είπε τα εξής:

“Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, λόγω της πολλαπλής κρίσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του κόσμου. Το σενάριο είναι να συμβιβαστούμε, να σκύψουμε το κεφάλι και να περιμένουμε τις λύσεις απ’ τα πάνω. Όποια μέτρα ανακοινωθούν απ’ τη ΔΕΘ, είναι επιδόματα φτώχειας. Η λαϊκή οικογένεια θέλει μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, θέλει κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, θέλει χαμηλές τιμές ρεύματος. Το ΚΚΕ δίνει μάχες για αυξήσεις μισθών, για 13η και 14η σύνταξη, για 13ο και 14ο μισθό, για επαναφορά των δώρων στο δημόσιο και για άλλα αιτήματα του εργατικού κινήματος”.

Βρήκε απήχηση το 48ο φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στην Τρίπολη
Στ. Ζορμπαλάς

Τελειώνοντας, η Βασιλική Γκιόκα, δήλωσε τα εξής:

“Εμείς λέμε στον κόσμο, διεκδικήστε τη ζωή με βάση τις ανάγκες και όχι με βάση αυτά που προτείνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Βλέπουμε, ότι, ο λαός, σιγά σιγά, με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, κάτι πετυχαίνει. Η αγανάκτηση, γίνεται οργή και η οργή διεκδίκηση. Ο κόσμος αντιδρά σήμερα”.

Το 48ο φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή της Τρίπολης, περιλάμβανε, αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη, ομιλία της Βασιλικής Γκιόκα, χαιρετισμούς της νεολαίας, συναυλία με νεανικό σχήμα, λαϊκό γλέντι.

Βρήκε απήχηση το 48ο φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στην Τρίπολη
Στ. Ζορμπαλάς

Στους χώρους του φεστιβάλ, λειτούργησε έκθεση βιβλίου, μαθητική έκθεση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ υπήρχε και τραπεζάκι της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην Πλατεία Άρεως. Αρκετοί νέοι και νέες της ΚΝΕ, έμειναν στο χώρο μέχρι αργά το βράδυ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος