Βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν για το εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο Αρκαδίας

Ερώτηση για το θέμα της ίδρυσης και της λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο Αρκαδίας, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ. Πρόκειται για τους Νίκο Καραθανασόπουλο, Νίκο Παπαναστάση και Διαμάντω Μανωλάκου.

Οι βουλευτές επιχειρηματολογούν γύρω από το θέμα του εργοστασίου, λέγοντας ότι είναι κοντά σε πολλά χωριά, ενώ η περιοχή είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, λόγω της λειτουργίας, για πολλά χρόνια, του λιγνιτικού κέντρου της Μεγαλόπολης.

Επίσης τονίζουν ότι η περιοχή βρίσκεται σε ”απόσταση αναπνοής” απ’ την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη.

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου και των λοιπών φορέων της περιοχής.

Ζητούν να ενημερωθούν για την εφαρμογή των αποφάσεων των αυτοδιοικητικών οργάνων, ενώ καλούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να σταματήσει την μετεγκατάσταση και την λειτουργία της μονάδας και να ξεκινήσουν άμεσα οι επιβαλλόμενες παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος