Β. Κοντοζαμάνης από Τρίπολη: “Το ΕΣΥ άντεξε, έχουμε 310 νέες κλίνες ΜΕΘ”

Τις εγκαταστάσεις του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, επισκέφθηκε ο Αρκάς Υφυπουργός της Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σ’ όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, ο Υφυπουργός, παρευρέθηκε στην εκδήλωση, που οργάνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου, για τους 11 μήνες της δράσης της.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε χάρη στην τιτάνια προσπάθεια του προσωπικού του. Την πρώτη περίοδο πήγαμε καλά. Και σήμερα αντέχουμε. Θα βγούμε νικητές. Κανένας συμπολίτης μας δεν έμεινε και δεν θα μείνει εκτός ΜΕΘ”, τόνισε με έμφαση ο Υφυπουργός και κάλεσε τον κόσμο να μην χαλαρώσει και να τηρήσει με πίστη όλα τα μέτρα.

Και συνέχισε, λέγοντας τα εξής:

“Έγιναν και γίνονται πολλά. Έχουμε 310 νέες κλίνες ΜΕΘ, που θα μείνουν στο Σύστημα. Τα νοσοκομεία θα τα στηρίξουμε, με εκπαίδευση, με πόρους, με υποδομές. Έχουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο επέκτασης των ΜΕΘ σ’ όλη τη χώρα. Μέσα ατομικής προστασίας έχουμε σε απόθεμα και δεν θα χρειαστεί να προστρέξουμε σε βοήθειες στο εξωτερικό. Διδαχθήκαμε αρκετά. Αυτή η πανδημία, αφήνει μία μεγάλη παρακαταθήκη στο ΕΣΥ. Να ξέρετε, ότι, το ΕΣΥ, συνέχισε και συνεχίζει και στα περιστατικά εκτός Covid 19. Δεν αναβλήθηκαν χειρουργεία”.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας σε αίθουσα, του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής Πτέρυγας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε θέματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου:

“Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί με νέες και περισσότερες υπηρεσίες. Έχουμε σχέδιο για το ακτινοθεραπευτικό κέντρο. Μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Μπορεί εδώ να προωθηθεί η έρευνα, ο τουρισμός υγείας, η οικονομική ενίσχυση της περιοχής, μέσω τη αναψυχής και της ήρεμης διαβίωσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας”.

Β. Κοντοζαμάνης από Τρίπολη: “Το ΕΣΥ άντεξε, έχουμε 310 νέες κλίνες ΜΕΘ”
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος