”Τριπολιτσά, μαρτυρική πόλη ” : Ένα βιβλίο για την Τριπολιτσά

Για το βιβλίο του (” Τριπολιτσά, μαρτυρική πόλη , εκδόσεις Κέδρος”), μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης (” Ανοιχτή Γραμμή ”), ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Παναγιώτης Βέμμος.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της Τριπολιτσάς, απ’ τα ύστερα βυζαντινά χρόνια έως την ισοπέδωσή της απ’ τον Ιμπραήμ Πασά, τον Φεβρουάριο του 1828. Πώς, από μικρός οικισμός, κατέστη σταδιακά, το οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό κέντρο των Οθωμανών, στον Μοριά“, δήλωσε, ο Παναγιώτης Βέμμος.

Και συνέχισε, λέγοντας τα εξής για την περιβόητη Άλωση της Τριπολιτσάς : ” Η Άλωση, το 1821, συνιστά το κορυφαίο συμβάν του 1ου έτους του Αγώνα. Αντλώντας στοιχεία από ιστορικές πηγές, εστιάζω στην περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν της Επανάστασης και στον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η πολιορκία της Τριπολιτσάς, κατά τον Αγώνα. Όσα έλαβαν χώρα στην Τριπολιτσά και στην ευρύτερη περιοχή, τόσο κατά την ελληνική παλιγγενεσία, όσο και κατά τις εμφύλιες διαμάχες που ακολούθησαν, καθώς και οι παρεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, συνιστούν σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Οι χιλιάδες νεκροί Έλληνες, Οθωμανοί, λοιποί μουσουλμάνοι, Αλβανοί, Εβραίοι, σε συνδυασμό με την ολοσχερή καταστροφή της Τριπολιτσάς απ’ τον Ιμπραήμ, το 28, καθιστούν την Τρίπολη, μαρτυρική πόλη“.

Τελειώνοντας την παρουσίαση του βιβλίου του, ο συγγραφέας, είπε τα εξής: “ Βασική μου επιδίωξη είναι το περιεχόμενο του βιβλίου να καταστεί κατανοητό στον απλό αναγνώστη, χωρίς αυτό, βέβαια, να είναι σε βάρος της ιστορικής αλήθειας και της Σολωμικής ρήσης ” Εθνικόν ότι είναι αληθές ”.

Τους επόμενους μήνες, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στην Αττική, αλλά και στην Τρίπολη.

Το βιβλίο μπορεί κανείς να το αναζητήσει στα βιβλιοπωλεία ή μέσω της διαδικτυακής παραγγελίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος