Υπερχείλισαν χείμαρροι σε Κορύθιο και Τεγέα – Σε επιφυλακή ο δήμος Τρίπολης

Ενημέρωση, μέσω του 112 της Πολιτικής Προστασίας, έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής του Κορυθίου και της Τεγέας, στον δήμο της Τρίπολης.

Το γραπτό μήνυμα, εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου 2023.

Έχει να κάνει με την προσοχή που πρέπει να δείξουν οι πολίτες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, λόγω της υπερχείλισης των χειμάρρων.

Θυμίζουμε, ότι, χωριά, όπως το Ζευγολατιό, το Νεοχώριο, ο Άγιος Βασίλειος, το Στενό, τα Αγιωργίτικα, αλλά και οικισμοί της Τεγέας, αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους θέματα, αφού οι φουσκωμένοι χείμαρροι και τα ρέματα, παρά τους όποιους καθαρισμούς, είναι επικίνδυνοι για τη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Τρίπολης, ο οποίος από  νωρίς το πρωί, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει παρέμβει και έχει λάβει μέτρα για το θέμα, ωστόσο, τα πάντα θα τελειώσουν, μόνο όταν ολοκληρωθούν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα του δήμου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, προχωρά σε μία παρέμβαση στο σημείο, για να εκτονώσει την κατάσταση, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου αντιπλημμυρικού έργου.

Δεν έχουν πλημμυρίσει σπίτια στην επίμαχη αυτή περιοχή , ενώ ο καιρός στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, απ’ το μεσημέρι και μετά, βελτιώθηκε αισθητά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος