Τρίπολη: Βραβεύσεις σχολείων για τον διαγωνισμό “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα”

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η τελετή βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», που υποστήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Τρίπολης.

Παρευρέθηκαν 100 μαθητές και μαθήτριες από 18 σχολεία της Περιφέρειας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Προβλήθηκαν βραβευμένα βίντεο και δόθηκαν στους νικητές αναμνηστικά διπλώματα και ένα βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, όπου κατατέθηκε στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εθνικών ηρώων.

Τα σχολεία με τις εργασίες τους, «ξενάγησαν» τον κόσμο στην περιοχή τους. Ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία – άγνωστα στο ευρύ κοινό – ενώ παράλληλα ασκήθηκαν, περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας, «παντρεύοντας» δύο αγαπητά τους γνωστικά αντικείμενα, την ιστορία και την φυσική αγωγή.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τα δημιουργικά τους ταλέντα στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική, μέσα από τα δρώμενα που αποτύπωσαν στα βίντεο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συμμετοχών, οι ίδιοι οι μαθητές και οι ίδιες οι μαθήτριες, είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα καλύτερα βίντεο, τα οποία βραβεύτηκαν με αθλητικά είδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος