ertnews.gr

Τρίπολη: σύσκεψη για τα “πυρόπληκτα δάνεια”

27/01 10:51
Τρίπολη: σύσκεψη για τα “πυρόπληκτα δάνεια”

Το θέμα των πυρόπληκτων δανείων, απασχόλησε σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από περιφερειακές ενότητες, που έχουν στις τάξεις τους, επιχειρήσεις με πυρόπληκτα δάνεια.

Αποφασίστηκε, να ξεκινήσει, εκ νέου, μία προωθητική κίνηση, ώστε να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στη συγκέντρωση αυτή, συμμετείχε “(…) νομικός σύμβουλος εξειδικευμένος σε θέματα τραπεζικών δανείων, ο οποίος θα συνδράμει τα Επιμελητήρια στην προσπάθειά τους για το θέμα των πυρόπληκτων δανείων”.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συνεχίζει ως εξής:

“Οι εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το συντομότερο, καθώς αποτελεί μία οικονομική «βόμβα» που απειλεί τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η διαπίστωση ότι οι δυνατότητες αντιμετώπισης του θέματος έχουν περιοριστεί σημαντικά και σε κάθε περίπτωση τα πυρόπληκτα δάνεια δεν πρόκειται να «χαριστούν» σε κανέναν, ούτε και αυτό αποτελεί επιδίωξη των Επιμελητηρίων, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας τρόπος ευνοϊκής ρύθμισής τους, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να τα αποπληρώσουν χωρίς να κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο.

Οι δυνατότητες ρύθμισης των δανείων που δεν φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι περισσότερες και διαπραγματεύσιμες με τα τραπεζικά ιδρύματα. Τα δάνεια όμως που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2017, είναι μία άλλη υπόθεση, πολύ πιο δύσκολη στην αντιμετώπισή της, καθώς από τη μία πλευρά τα τραπεζικά ιδρύματα δεν διαπραγματεύονται αυτά τα δάνεια, είτε ενήμερα είτε ληξιπρόθεσμα, και από την άλλη το Ελληνικό Δημόσιο έχει ξεκινήσει διαδικασίες βεβαίωσής τους στο Δημόσιο Ταμείο, για όσα από αυτά διαπιστώνει την κατάπτωση της εγγύησης, γεγονός που θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε «ξαφνικό θάνατο» (…)”.

Αποφασίστηκε, ομόφωνα, όπως ξεκινήσουν μία σειρά από ενέργειες και επαφές με τους αρμοδίους φορείς, ώστε να επιχειρηθεί να επιτευχθεί, λύση που θα είναι συμφέρουσα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Επιμελητήριο Αρκαδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version