Τρίπολη: Σύντομα η δημοπρασία για τον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου

Σύντομα πρόκειται να διεξαχθεί η δημοπρασία για την ανάδειξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει το δρόμο που οδηγεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Μετά από 21 χρόνια, μετά και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου που αφορά την κατασκευή, του σύγχρονου δρόμου που οδηγεί στις Σχολές του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Πρόκειται για έργο, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Μέχρι το καλοκαίρι, ελπίζουμε να έχει βγει ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Την υπογραφή ένταξης, έβαλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος“, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις, ο δήμαρχος, είπε τα εξής: ” Η μελέτη του δρόμου έγινε απ’ ΄την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου της Τρίπολης. Η χρηματοδότηση ήταν απ’ το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ελπίζουμε, ότι μετά από ένα και πλέον χρόνο, ο δρόμος θα είναι έτοιμος. Θα είναι δρόμος με 2 λωρίδες κατεύθυνσης, με νέο φωτισμό, με πεζοδρόμια, με ποδηλατοδρόμους. Θα είναι ένας δρόμος που δεν θα δυσφημεί την Τρίπολη. Απεναντίας, θα την ομορφύνει στα μάτια όλων”.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού δρόμου της Τρίπολης και για το νέο Τοπικό, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, ο Κώστας Τζιούμης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: ” Για τον Περιφερειακό δρόμο, υπάρχει μελέτη. Περιμένουμε την χρηματοδότηση. Μαζί με ένα αντιπλημμυρικό έργο, μιλάμε για έργο, ύψους 16 εκατ. ευρώ. Είμαστε σε διαδικασία απαλλοτριώσεων. Γίνεται αναλογισμός. Μετά, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις. Όσον αφορά το Σχέδιο Πόλης, ολοκληρώθηκε το κομμάτι του Συνοικισμού. Τις επόμενες ημέρες, θα γίνει μία συνάντηση εργασίας για το Τοπικό αυτό Σχέδιο. Υπάρχει ήδη ανάδοχος. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες αυτές οι ενέργειες, μέσα σε διάστημα 2 χρόνων“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος