Τρίπολη: Συνάντηση περιφερειάρχη με διοικητές νοσοκομείων

Σύσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα και των διοικητών των νοσοκομείων της Περιφέρειας, έλαβε χώρα στην Τρίπολη.

Στην εισήγησή του, ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, επανέφερε το θέμα -αίτημα- θεσμοθέτησης νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοιό, στην Τρίπολη, ενώ εξειδίκευσε και τις οικονομικές βοήθειες – μέσω ΕΣΠΑ – της Περιφέρειας προς τα νοσοκομειακά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής.

Μίλησε για τα έργα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας, για τις προμήθειες ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αλλά και για την οικονομική στήριξη, ύψους 13 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο ( πληρωμή μισθών έκτακτου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, προμήθεια υλικών και μηχανημάτων κλπ).

Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ (10 εκατ. ευρώ) που ”τρέχει”, αλλά και σε άλλες πιστώσεις που θα ακολουθήσουν, απ’ τις αναθεωρήσεις του προγράμματος.

Ο κ. Νίκας, υπενθύμισε την ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με 2 αναπνευστήρες οξυγόνου, ενώ στάθηκε και στα 4 ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα που άμεσα θα πάρουν τα νοσοκομεία Καλαμάτας, Τρίπολης, Κορίνθου και Σπάρτης.

Τέλος, δήλωσε, ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί, αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση της 6ης ΥΠΕ με τα νοσοκομεία.

πηγή: www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος