Χρηματοδοτικό εργαλείο φαίνεται να αναζητεί ο δήμος της Τρίπολης για το μεγάλο έργο της ανάπλασης – αναμόρφωσης της οδού Καλαβρύτων.
Στις αρχές του 2023, το θέμα του συγκεκριμένου έργου, είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο, με τη μορφή της ενημέρωσης. Άνθρωποι του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνας Α.Ε. είχαν παρουσιάσει κάποιες προτάσεις που είχαν ετοιμάσει. Η πρώτη πρόταση αφορούσε μία τυπική αναμόρφωση, με ήπιες παρεμβάσεις και η δεύτερη, που περιελάμβανε μεγαλύτερη παρέμβαση.
Το θέμα, επανήλθε πρόσφατα, αφού συζητήθηκε στην Δημοτική Επιτροπή Τρίπολης. Θα προωθηθεί αίτημα του δήμου Τρίπολης, για πρόταση χρηματοδότησης του έργου αυτού. Η πρόταση θα είναι προς την Διαχειριστική Επιτροπή της Περιφέρειας, αφού, είναι να ενταχθεί το έργο, στο ΕΣΠΑ (Πελοπόννησος). Έχει να κάνει με τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Τρίπολης. Περιμένουμε τις εξελίξεις.
Η επικαιροποιημένη ΣΒΑΑ Τρίπολης, ξεδιπλώνεται σε τέσσερις άξονες στρατηγικής. Είναι η μετάβαση σε βελτιωμένες, βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές, είναι η προστασία, διαχείριση και ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου, είναι η στήριξη του τοπικού οικονομικού περιβάλλοντος, είναι η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας και είναι ο εκσυγχρονισμός των μηχανισμών και των υπηρεσιών συμπερίληψης και κοινωνικής στήριξης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος