Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

Την οικία του μεγάλου λυρικού ποιητή και πεζογράφου, Κώστα Καρυωτάκη, στην Τρίπολη, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία του Δήμου της Πρέβεζας, με αφορμή την ειδική τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, ανάμεσα στο δήμο της Τρίπολης και αυτού της Πρέβεζας.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαίλης, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το ιστορικό σπίτι του μεγάλου ποιητή (συμπληρώθηκαν 90 χρόνια απ’ την αυτοκτονία του), που σήμερα, στεγάζει τις υπηρεσίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

Τον δήμαρχο και τους λοιπούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος και τους παρέδωσε συμβολική δώρο.

Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Τρίπολης, με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή, να συνοδεύει την φιλοξενούμενη, αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία.

Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι αυτής συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις πάνω σ’ όλα όσα πρεσβεύει ο Κώστας Καρυωτάκης, ενώ, εξετάστηκαν και διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτιστικές, πνευματικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, με αφορμή και την αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρακολούθησε αυτή την επίσκεψη και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος