Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου, με θέμα την ασφαλή οδήγηση και τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδηγική διαδικασία και την οδική ασφάλεια, θα γίνει στην Τρίπολη,
Διοργανωτής είναι η Γενική Διεύθυνση της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας. Το δρώμενο γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού. Η δράση θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου 2026, στις 10 το πρωί, στη διασταύρωση της Λέσχης Αξιωματικών Τρίπολης. Συνεργάζεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας και το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης. Η εκδήλωση γίνεται με στόχο να ενημερωθούν οι νέοι οδηγοί, σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
(…) Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει σημαντικά τις γνωστικές και κινητικές λειτουργίες του ανθρώπου, όπως ο χρόνος αντίδρασης, η συγκέντρωση, η κρίση και ο συντονισμός, αυξάνοντας κατακόρυφα την πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη των επιπτώσεων αυτών, καθώς και στην καλλιέργεια υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής συνείδησης (…)., αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο της δράσης, θα παρέχεται ενημέρωση, θα δοθεί ενημερωτικό υλικό, ενώ, θα προσφερθούν και δωρεάν τεστ αυτοελέγχου αλκοόλ. Η δράση αυτή, εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μέσα από την ενημέρωση, την πρόληψη και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος