Τρίπολη: “Αναγνώρισε τη βία”- Δράση συλλόγου κουρέων & κομμωτών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου -Διεθνή Hμέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) και τον Σύλλογο Κουρέων & Κομμωτών του Δήμου Τρίπολης, διοργανώνουν δράση με θέμα «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΒΙΑ».

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό της Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Τρίπολης, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. Θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ.

Η ανωτέρω δράση, πραγματοποιείται με τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, προς τους επαγγελματίες κουρείς και κομμωτές της πόλης μας, οι οποίοι για πολλές γυναίκες αποτελούν και πρόσωπα αναφοράς των προσωπικών τους βιωμάτων.

Στόχο αποτελεί η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών αυτών και η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον εντοπισμό και την παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες γυναικών, που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία, αλλά και αυτών που είναι εν δυνάμει θύματα, με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική, και όχι μόνο, στήριξή τους.

Η βία κατά των γυναικών, η οποία μπορεί να είναι σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, αποτελεί καθολικό κοινωνικό φαινόμενο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών όσον αφορά την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών, δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, αλλά επηρεάζει τις οικογένειες, τους φίλους και την κοινωνία στο σύνολό της.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι υποχρεωτικοί κανόνες τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτά ισχύουν από 22/11/2021.

Σε περίπτωση που, λόγω των ισχυόντων ανωτέρω υγειονομικών μέτρων, κάποιος ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να παραστεί δια ζώσης, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της δράσης, μέσω της εφαρμογής zoom.

Link ΔΡΑΣΗΣ Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/94553420229?pwd=S2FiUmlnQ3FZVU9jM1UzL25hSjhldz09

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος