Τρίπολη : “Πρωινή διαδρομή” στην ειδησεογραφία της Πελοποννήσου

-Με απόφαση των Δήμων Αργους Μυκηνών και Ναυπλιέων διατίθεται από κοινού, το ποσό των 36.000 ευρώ για την αγορά μηχανήματος που εντοπίζει τον κορονοϊό.

Το ίδιο μηχάνημα υπάρχει και στο Αττικό Νοσοκομείο. Η παράδοση θα γίνει την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Αργους και θα μπορούν να ελέγχονται δείγματα από πολίτες της Αργολίδας.

-Τηλεδιασκέψεις ξεκίνησαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο σε ενδοπεριφερειακό όσο και σε διαπεριφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στις υπηρεσίες της.

-Αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών, εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης στα πλαίσια της πρόληψης για την εξάπλωση του COVID-19 συστήνει για την αποφυγή του συγχρωτισμού σε χώρους υπηρεσιών υγείας την τηλεφωνική επικοινωνία πριν την επίσκεψη στη δομή μας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στα τηλέφωνα 2710234931 και 2710238195.

-Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επισκέπτονται νοσοκομεία και ιατρεία όταν δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα (δύσπνοια, υψηλό πυρετό). Για τη συνταγογράφηση προτείνεται να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία ασθενούς-ιατρού, ώστε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής να γίνεται προεργασία της συνταγής και να μειώνεται ο χρόνος παραμονής στα ιατρεία. Συνιστάται η αναγραφή τρίμηνης τουλάχιστον συνταγής.

-Με εγκύκλιο που απέστειλε στους 332 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού – COVID 19».
Ουσιαστικά ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν κλείσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και των άποροι και οικονομικά αδύναμοι. Παράλληλα, κάθε Δήμος δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

-Η «ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε.» ενημερώνει το επιβατικό της κοινό ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του, για τις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων λόγω έκτακτων αλλαγών να επικοινωνούν πρωτίστως με τα εκδοτήρια της εταιρείας

-Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, εγκαινίασε μια νέα ενότητα στο αυτόματο σύστημα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης που αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα αφορούν τον COVID-19.

-Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι από σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και στο εξής, θα ισχύουν αλλαγές στο χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Ναυπλίου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Στη λαϊκή αγορά δε θα εγκατασταθούν επαγγελματίες πωλητές βιομηχανικών ειδών (ένδυσης , υπόδησης πλαστικών ειδών κλπ), αλλά μόνο πωλητές γεωργικών προϊόντων και αλιευμάτων. Οι πάγκοι θα αναπτυχθούν με τρόπο που να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόσταση για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού COVID -19. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανωτέρω εφαρμογή οι πωλητές τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες του επόπτη θα μετακινηθούν όσο απαιτείται καταλαμβάνοντας το χώρο που καταλάμβαναν μέχρι πρότινος οι πωλητές βιομηχανικών ειδών. Οι πωλητές οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υγιεινής φορώντας μάσκες και γάντια. Επίσης, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε οι καταναλωτές να διατηρούν τόσο την απόσταση ασφαλείας από το πάγκο του πωλητή όσο και την απόσταση μεταξύ τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

-Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργέλας Αργολίδας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ με σκοπό την εξυπηρέτηση κατοίκων που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους λόγω ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.

-Συνολική απόφαση για τη λειτουργία των πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων ζητεί από την κυβέρνηση ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι “το μέτρο της μη λειτουργίας των εποχιακών καταλυμάτων μέχρι τις 30 Απριλίου, που ούτως η άλλως δεν έχουν ανοίξει και η απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ από όσα είναι ήδη κλειστά αποδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη διάθεσης συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος”. Χαρακτηρίζει επίσης ως “αψυχολόγητο” το μέτρο για τη λειτουργία των συνεχούς λειτουργίας καταλυμάτων στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, με τη δικαιολογία του μη εποχιακού τους χαρακτήρα, “την ώρα που έχουν και ελλείψεις στο προσωπικό τους λόγω ασθενειών αλλά και χαμηλές πληρότητες, γεγονός που επιφέρει σοβαρές επιβαρύνσεις στα λειτουργικά τους έξοδα”.

-Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε.) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30 η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.) υποχρεούται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

-Αποφασίστηκε η αναστολή των διαδικασιών του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και λοιπών οργάνων που είχαν ορισθεί για τις 22 Μαρτίου 2020.-Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, επανερχόμενη στο ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους από τον κορονοϊό.

-Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εν όψει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων απέστειλε επιστολή στους Δήμους Αρκαδίας ζητώντας μεταξύ άλλων την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών.

-Η διοίκηση της ΔΕΗ λοιπόν ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τόσο τους εργαζομένους της όσο και τους πελάτες. Έτσι λοιπόν μειώνεται κατά πολύ το προσωπικό στους σταθμούς παραγωγής και στα ορυχεία, ενώ στα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο τα ταμεία με ελεγχόμενη προσέλευση.

-Η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου και οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη.

-Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. λειτουργεί κανονικά και όσοι χρειαστούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ 2710 235925 καθημερινά 8 00 – 15 00

-Oι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Τρίπολης παραμένουν κλειστές για το κοινό. Για πληροφορίες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2710237890. Για βλάβες και γενικώς για έκτακτες ανάγκες στο τηλέφωνο 2710223223 όλο το εικοσιτετράωρο.

-Υπό το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με τον κορονοϊό Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση του Mediterranean Yacht Show 2020, το οποίο διοργανώνεται εδώ και 6 χρόνια στο λιμάνι του Ναυπλίου.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναβάλλει έως και τις 31 Μαρτίου 2020, όλες τις προγραμματισμένες δράσεις του, σε Αθήνα (κεντρικό κτήριο, ιστορικό αρχείο, βιβλιοθήκη), Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς) και περιφέρεια (Δίκτυο Μουσείων). Η παραπάνω απόφαση αφορά και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

-Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της διάδοσης του COVID-19,το κίνημα Γορτυνία ώρα μηδέν αναβάλλει το συλλαλητήριο που ήταν καθορισμένο για τις 21-03-2020 στα Διόδια της Νεστάνης.

Σύνταξη : Δέσποινα Αρσένη, Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος