Τρίπολη: Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου από τον Κ. Μητσοτάκη

Στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Τρίπολης βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης, όπου και θα παρουσιάσει σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο, το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την Πελοπόννησο, ενώ παράλληλα θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς.

Η Πελοπόννησος αλλάζει. Δεν θα αλλάξει, αλλάζει ήδη. Το Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οδηγεί στην ανάπτυξη, έτσι όπως εμείς την επιθυμούμε, Και αυτό δεν αφορά μόνο τις υποδομές. Αφορά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όπως την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, την καινοτομία, την σύζευξη των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας με την προσφορά του εργατικού δυναμικού. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο”, δήλωσε απ’ την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο πρωθυπουργός.

Τρίπολη: Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου από τον Κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει έργα ύψους 5,2 δισ. ευρώ, αλλά και επιπλέον στρατηγικές επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ για όλη την Πελοπόννησο. 

Θα έχουν προηγηθεί θεματικές συσκέψεις των υπουργών, που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους των φορέων για θέματα:

• Ανάπτυξης & Ενεργειακής Μετάβασης.

• Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

• Τουρισμού-Πολιτισμού.

• Πρωτογενούς Τομέα.

• Υγείας.

– Συνάντηση με τους βουλευτές Πελοποννήσου της ΝΔ.

– Επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Τρίπολης.

– Συνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Μικρούς Δημοσιογράφους» του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.

Τον κ. Μητσοτάκη, συνοδεύει ένα μεγάλο υπουργικό κλιμάκιο, που θα κάνει επαφές και θα συμμετάσχει σε παράλληλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τρίπολη: Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου από τον Κ. Μητσοτάκη

Επί τάπητος μπαίνουν μεταξύ άλλων πέντε θεματικές: η ανάπτυξη και η ενεργειακή μετάβαση από τον Κώστα Σκρέκα και τον Νίκο Παπαθανάση, η τοπική αυτοδιοίκηση από τον Στέλιο Πέτσα, ο τουρισμός και ο πολιτισμός από τον Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου (λόγω απουσίας της Λίνας Μενδώνη στο εξωτερικό), ο πρωτογενής τομέας από τον Γιώργο Γεωργαντά, η δημόσια υγεία από τον Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα.

Στις 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος