Τρίπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την εγκατάσταση εργοστασίου στο Αθήναιον Βαλτετσίου

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της Τρίπολης θα βρεθούν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, στη δημοτική ενότητα Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης, το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου 2021.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη συζήτηση του θέματος, που έχει να κάνει με την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων για παραγωγή ζωοτροφών, στο χωριό Αθήναιον Βαλτετσίου, η Επιτροπή Αγώνα οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας.

“Όλοι τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 4 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, για να υπενθυμίσουμε σ’ όλους, ότι δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό και ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει η συγκεκριμένη μονάδα απ’ την περιοχή μας, όπως έγινε στα Λεχαινά Ηλείας”, δήλωσαν τα μέλη (Βαγγέλης Γούργαρης, Σπύρος Δημόπουλος, Νίκος Τσάγκαρης) της Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ανέφεραν το ιστορικό της κινητοποίησής τους, από τον Μάιο και μετά, ενώ χαρακτήρισαν “μαγειρέματα” τα όσα πράττουν ή δεν πράττουν οι αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής, γύρω από το θέμα αυτό.

“Παίζεται πινγκ – πονγκ στις πλάτες του λαού της περιοχής”, είπαν με έμφαση.

Τρίπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την εγκατάσταση εργοστασίου στο Αθήναιον Βαλτετσίου
Στ. Ζορμπαλάς

“Πιο μαζικά, πιο καλά οργανωμένα, με περισσότερους συμμάχους συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό”, τόνισαν χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την εξαγγελία της κινητοποίησης της 4ης Οκτωβρίου, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα υπενθύμισαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο:

“Να ξηλωθούν άμεσα και να απομακρυνθούν τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στο εργοστάσιο και να προχωρήσουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές στην διενέργεια ελέγχων”.

Και κατέληξαν, λέγοντας τα εξής:

“Δεν θέλουμε καλά λόγια και συμπόνια απ’ τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή. Θέλουμε έργα και ενέργειες για να ξηλωθεί το έκτρωμα, να μη δοθεί καμία άδεια στην εταιρεία, για να τα μαζέψει και να φύγει απ’ την περιοχή, όπως αναγκάστηκε να φύγει και απ’ τα Λεχαινά Ηλείας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος