Τρίπολη: Ως προσωρινά κρατούμενος ο Π. Φιλιππίδης πέρασε την πύλη των φυλακών (video)

Ως προσωρινά κρατούμενος, έφτασε στις 3.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιουλίου, στις φυλακές της Τρίπολης ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Το ταξίδι για τον γνωστό καλλιτέχνη από τη ΓΑΔΑ στο κατάστημα κράτησης της Τρίπολης, όπως όριζε η διάταξη του εισαγγελέα ήταν μοναχικό.

Το ειδικό όχημα που τον μετέφερε σταμάτησε για λίγο στην εσωτερική είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος, έως ότου διεκπεραιωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θερμομετρήθηκε από τους υπαλλήλους, όπως προβλέπουν τα μέτρα για τον κορωνοιό, υποβλήθηκε σε τεστ και θα παραμείνει για επτά μέρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να ολοκληρώσει την καραντίνα του. Μαζί του θα είναι ακόμα δύο κρατούμενοι, που έφτασαν λίγες ώρες νωρίτερα στο κατάστημα στης Τρίπολης.

Μετά το επταήμερο θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε θάλαμο όπου και θα κρατηθεί προσωρινά με άλλα άτομα που είναι προφυλακισμένα ή εκτίουν την ποινή τους. Αυτό προβλέπει η διαδικασία.

Οι πράξεις που αποδίδονται στον Πέτρο Φιλιππίδη, ένας βιασμός και δύο απόπειρες, έχουν λάβει χώρα, σύμφωνα με τις παθούσες, το 2008, το 2010 και το 2014.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αρνηθεί όλα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες, με πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα πριν ακόμη ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε ο κατηγορούμενος και κατά την χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια.

Στις ίδιες φυλακές, αυτές της Τρίπολης, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης βρίσκονται 110 κρατούμενοι, σε συνολικά πέντε θαλάμους, που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος