Τρίπολη: Ο Π. Νίκας για το θέμα με τον Αργολικό Κόλπο

“Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν του χρόνου τα χυμοποιεία αν δεν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα, θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα ό,τι λέει ο νόμος”.

Την πιο πάνω δήλωση, έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ερωτώμενος σχετικά με το θέμα της ρύπανσης που έχει προκύψει στον Αργολικό Κόλπο και το οποίο αποδίδεται, σύμφωνα με καταγγελίες, στις χυμοποιείες της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε, ότι “όταν τα συμβόλαια παραβιάζονται πρέπει να καταγγέλλονται. Όταν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις πρέπει να ανακαλούνται οι άδειες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανήγγειλε, ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα βρεθεί στην Αργολίδα, για να συζητήσει το πρόβλημα, με όλους όσους εμπλέκονται, δίνοντας ταυτόχρονα και μήνυμα ενότητας – “πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. Ο κόσμος δεν ευθύνεται για την κατάσταση που υπάρχει στη θάλασσα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, ο περιφερειάρχης, είχε εκφράσει την λύπη του για την κατάσταση, ενώ, πρόσθεσε τα εξής:

“Οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι χυμοποιοί με τον Δήμο ‘Αργους – Μυκηνών, πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούνται ο δήμος θα πρέπει άμεσα να καταγγείλει τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια δίνει πρώτη προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, δηλαδή να ανακαλέσει τις άδειες.

Λυπάμαι γιατί δημιουργείται μια ευρύτερη αναταραχή, όμως το πρώτο θέμα μας είναι το περιβάλλον που πρέπει να προστατεύσουμε, ο νόμος που πρέπει να τηρήσουμε και είναι προφανές ότι και η δικαιοσύνη θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα έχουμε κάποιες δυσκολίες, αλλά στέλνω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ξαναδοθεί καμία άδεια λειτουργία αν δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, αυτά που λέει ο νόμος. Δηλαδή, τα χυμοποιεία – που πράγματι προσφέρουν μια πολύ μεγάλη υπηρεσία – θα πρέπει να κάνουν την πρωτογενή επεξεργασία του λύματος, το οποίο στη συνέχεια, θα πηγαίνει στον Βιολογικό Καθαρισμό, με την προβλεπόμενη καθαρότητα, διαφορετικά θα προκύπτουν προβλήματα στον Βιολογικό”.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η Περιφέρεια, έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει την αλλαγή του αγωγού, στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Το πρωί της Κυριακής, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, έλαβε χώρα, συμβολική διαμαρτυρία (με την μορφή ανθρώπινης αλυσίδας), με πρωτοβουλία των φίλων του υγρότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου, για την προστασία του Αργολικού Κόλπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος