Τρίπολη: Με αυστηρά μέτρα οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Με αυστηρές οδηγίες για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για αποφυγή διάδοσης του κορονοιού θα γίνουν οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία για τον εορτασμό της 81ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αυτό προκύπτει μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο στην περιοχή μας, που είχε ως αποτέλεσμα να εισηγηθεί εχθές η Επιτροπή των επιδημιολόγων του Υπουργείου Παιδείας να αλλάξει ο επιδημιολογικός χάρτης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με θέμα τον τρόπο διενέργειας των εορταστικών εκδηλώσεων, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, επισημάνθηκε ότι “θα δοθεί έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης της covid-19 κατά τις εν λόγω εκδηλώσεις”.

Τονίστηκε ότι στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί, με βάση τις οδηγίες των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας, οι ομιλίες θα διαρκέσουν το πολύ μέχρι 7 λεπτά και οι παρελάσεις μέχρι μία ώρα το ανώτερο.

Μάλιστα, σε περιοχές με έξαρση κρουσμάτων, όπως η Τρίπολη και η Καλαμάτα το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα γίνονται επαναλαμβανόμενες συστάσεις από τα μεγάφωνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποτροπής διάδοσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος