Τρίπολη: Ημερίδα Δικηγορικών Συλλόγων παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα

“Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι, Πολιτεία και δικηγόροι, είμαστε στην ίδια πλευρά της μάχης για την αποτελεσματική και γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης. Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε και ας μην συμφωνούμε. Θέλουμε ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο. Τώρα, είναι ώριμη η στιγμή να γίνουν οι τομές. Όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουμε τις μεταρρυθμίσεις για να ωθήσουμε στον εκσυγχρονισμό τη Δικαιοσύνη”.

Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε απ’ την Τρίπολη, ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά την ομιλία του, σε ημερίδα που οργάνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Υπουργός, δήλωσε, τα εξής:

“Σεβόμαστε την ιδιότητα και τον ρόλο των δικηγόρων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Καταργήσαμε το νόμο Κατρούγκαλου, αποκαταστήσαμε τον θεσμικό διάλογο με το προεδρείο των δικηγορικών συλλόγων, το οποίο έγινε συμμέτοχος στις μεταρρυθμίσεις. Προχωρήσαμε τη Διαμεσολάβηση, τις μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως ο Κώδικας των δικηγόρων για τη διενέργεια του διαγωνισμού των δικηγόρων, ωθήσαμε την ψηφιακή εποχή. Υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν προβλήματα, έχουμε αστοχίες, έχουμε δυσκολίες. Όλα τα κοιτάμε και προγραμματίζουμε νέες παρεμβάσεις”.

Τρίπολη: Ημερίδα Δικηγορικών Συλλόγων παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα
Στ. Ζορμπαλάς

Μιλώντας ο τέως Υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου, τόνισε τα εξής:

“Μετά το 2018, έγιναν σημαντικά βήματα θεραπείας της απορρύθμισης που είχε φέρει το Πρόγραμμα της Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Κάναμε πολλά. Τώρα, η κατάσταση είναι δύσκολη. Η στάση της πολιτικής ηγεσίας είναι αποθαρρυντική για τους δικηγόρους. Υπάρχουν θέματα και αιτήματα απ’ τους δικηγόρους που δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Επιστρέφουν οι δικηγόροι σ΄ ένα θεσμικό πλαίσιο ανασφάλειας. Ο δικηγόρος αισθάνεται μόνος. Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία των δικαστηρίων στην πανδημία που περνάμε, τι γίνεται με τις υποθέσεις, με τα ωράρια. Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα το χειμώνα, εάν συνεχιστεί η πανδημία;. Πρέπει να προταθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η πανδημία συνεχιστεί.”

Τρίπολη: Ημερίδα Δικηγορικών Συλλόγων παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα
Στ. Ζορμπαλάς

Στην ημερίδα, τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος των δικηγόρων της Αθήνας.

Αναφέρθηκε στις θετικές μεταρρυθμιστικές ενέργειες της κυβέρνησης, ωστόσο, στάθηκε και σε τέσσερα σημεία – παρεμβάσεις, που δημιουργούν προβλήματα και αντιδράσεις στον κλάδο των δικηγόρων, καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου, να παρέμβει διορθωτικά.

Τρίπολη: Ημερίδα Δικηγορικών Συλλόγων παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα
Στ. Ζορμπαλάς

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος (ζήτησε να δημιουργηθούν νέα δικαστικά μέγαρα στην Περιφέρεια, μέσω ΣΔΙΤ ή μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων), αλλά και ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Στην ημερίδα για την Δικαιοσύνη, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός της Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Πάνος Αλεξανδρής, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού.

Υπήρξαν ανταλλαγές δώρων, ενώ η ημερίδα (φυσική και διαδικτυακή η παρουσία των διαπιστευμένων) τήρησε αυστηρά, το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τρίπολη: Ημερίδα Δικηγορικών Συλλόγων παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος