Τρίπολη: Η Ελλάδα νίκησε 1-0 την Ισλανδία στις Ελπίδες – Το γκολ με πέναλτι ο Γ. Μιχαηλίδης

Δεύτερη νίκη της Εθνικής Ελπίδων της χώρας μας στην Τρίπολη στο παιχνίδι με την αντίστοιχη της Ισλανδίας, στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου.

Η Εθνική Ελλάδας που άφησε θετικές εντυπώσεις στην Τρίπολη, πέτυχε το μοναδικό της γκολ στο α’  ημίχρονο, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά την ανατροπή του Μπότου.

Η Ελλάδα, με την έναρξη του αγώνα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Γιώργου Κανελλόπουλου του Αστέρα Τρίπολης, ύστερα από ένα φάουλ που έκανε, λίγο πριν ένας αντίπαλός του εισέλθει επικίνδυνα στην μεγάλη περιοχή.

Η αριθμητική διαταραχή έδωσε άλλη εικόνα στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά κυριάρχησαν και πίεσαν ασφυκτικά, ωστόσο η άμυνα της Ελλάδας, αλλά και όλη η αγωνιστική της συμπεριφορά, απέτρεψαν την αλλαγή στο σκορ.

Ωστόσο στο 70ο λεπτό η Ισλανδία κέρδισε πέναλτι, αλλά στην εκτέλεση ο Γουίλιαμσον, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Η Ελλάδα, με την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη μπόρεσε και κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε μία μεγάλη και σημαντική νίκη. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Ρέικιαβικ, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1.

Το επόμενο παιχνίδι της Ελλάδας, που έχει και ένα ματς λιγότερο, είναι αυτό με το αδύναμο Λιχνεστάιν.

Η Ελλάδα, κυνηγά την Πορτογαλία, διεκδικώντας την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2023.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Δημήτρης Μποροβήλος, με την ευκαιρία της παρουσίας της Εθνικής Ελπίδων στην Τρίπολη, παρέδωσε στην ΕΠΟ, πριν την έναρξη του αγώνα, την επετειακή φανέλα του σωματείου, με αφορμή τα 200 χρόνια απ’ την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την φανέλα παρέλαβε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Κυριάκος Φύτρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος