Τρίπολη: Γαβράς και Βαρουφάκης στο “Σινεμά ο σταθμός”

Το μεγάλο ταξίδι της δράσης «Σινεμά ο Σταθμός», έφτασε στο τέλος της διαδρομής του, το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου, με τους θεατές να αποβιβάζονται στην αποβάθρα του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Τρίπολης και να συναντούν τον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ενήλικοι στην αίθουσα».

Μαζί με τον κ. Γαβρά, στην Τρίπολη γαι την προβολή της ταινίας παραβρεθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Γαβράς δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που βρέθηκε στην πατρίδα του και την αγαπημένη του Τρίπολη, ενώ ο κ. Βαροουφάκης δήλωσε ότι παραβρέθηκε σαν φίλος και θαυμαστής του κ. Γαβρά και όχι σαν πολιτικός.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελένη Καρούντζου υποδέχτηκαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

Η αφετηρία για τις προβολές βραβευμένων ταινιών του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, σε παλιές εγκαταστάσεις και σταθμούς του ΟΣΕ, ήταν το παλιό μηχανοστάσιο στον Πειραιά, και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μεσολόγγι, την Καλαμάτα και την Πάτρα, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γαβρά που γυρίστηκε στην Ελλάδα, οι «Ενήλικοι στην Αίθουσα», είναι γαλλο-ελληνική ταινία του 2019 και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, όπου περιγράφεται η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος που έλαβε χώρα το 2015, ένα από τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα σύμφωνα με τον Guardian.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε προβληθεί εκτός διαγωνισμού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με την ευκαιρία της βράβευσης του σκηνοθέτη για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Το “Σινεμά ο σταθμός” τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821 και στην εν λόγω δράση ο Δήμος Τρίπολης είναι Συνεργαζόμενος Φορέας. Αρωγοί στην ενέργεια, είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος