Τρίπολη: Εσπερίδα για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις

Τεχνική εκδήλωση με θέμα τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, οργάνωσε, σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη, η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου).

Την εσπερίδα, στήριξε ο πανελλήνιος σύλλογος πιστοποιημένων ενεργειακών επιθεωρητών.

Τα βασικά θέματα της περιφερειακής συγκέντρωσης των μηχανικών, ήταν α) οι αλλαγές στη νέα έκδοση της ΤΟΤΕΕ 20701-1 του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και το Buildingcert, β) οι αλλαγές στην ΤΟΤΕΕ 20701-1 για τις κατοικίες και γ) η εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Μαντάς (μηχανολόγος, μηχανικός ΕΜΠ), ο Κώστας Λάσκος, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ και η κ. Γιάννα Νίκου (προισταμένη μονάδας α, επιτελική δομή ΕΣΠΑ).

Χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, κ. Χαρίκλεια Τσιώλη, ενώ την εσπερίδα, στήριξαν εταιρείες-χορηγοί που εμπλέκονται με όλο αυτό το κομμάτι των ενεργειακών επενδύσεων σε ιδιωτικά και δημόσια κτίσματα.

Το ενδιαφέρον απ’ τους μηχανικούς ήταν τεράστιο, αφού έρχεται το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2», ένα πρόγραμμα, που στην ουσία, οι μηχανικοί είναι αυτοί που θα κληθούν να το…τρέξουν.

Μετά και τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης της αίτησης, η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι, αλλά αυτή τη φορά, με διαφοροποίηση, ανά σύνολα περιφερειών.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι αιτήσεις θα αρχίσουν απ’ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και απ’ τις 8 το πρωί.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος