Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσαν δέκα έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού. Η ερώτηση έχει να κάνει με την στελέχωση του Ιδρύματος και με τον εξοπλισμό του.
Το κείμενο της ερώτησης, κάνει λόγο για ελλείψεις σε προσωπικό, σε ιατρικό, παραιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Επίσης, όπως αναφέρει το κείμενο, εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, αδρανοποιείται ο εξοπλισμός του νοσοκομείου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι βουλευτές, αναφέρουν το παράδειγμα του ακτινολογικού τμήματος (μιλούν για έναν γιατρό), όπου, τα μηχανήματα, παραμένουν ανενεργά, λόγω έλλειψης γιατρών.
Επίσης, η ερώτηση, κάνει λόγο για υποστελεχωμένες κλινικές, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ, το ίδιο συμβαίνει – σύμφωνα με την ερώτηση – σε ΤΕΠ και ΕΚΑΒ.
Ακόμα, η ερώτηση, στέκεται και στα οικονομικά θέματα του νοσοκομείου.
Ισχυρίζεται, ότι η δομή της Τρίπολης, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω των εκκρεμών υποχρεώσεών της, έναντι των προμηθευτών.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ , ζητούν να μονιμοποιηθεί το υγειονομικό προσωπικό που υπηρέτησε την περίοδο της πανδημίας, να γίνουν άμεσες προσλήψεις ιατρικού, παραιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να λειτουργήσει ο εξοπλισμός του νοσοκομείου, να ενισχυθεί η χρηματοδότηση αυτού και να αποπληρωθούν τα χρέη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος