Τρίπολη: Έρχονται τα πεζοπόρα τμήματα Γερμανών, Φινλανδών και Νορβηγών πυροσβεστών

Ξεκίνησε φέτος και υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων το πιλοτικό πρόγραμμα προ-εγκατάστασης πυροσβεστών σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη.

Οι πυροσβέστες από 6 ευρωπαϊκές χώρες θα συνδράμουν στην πυροπροστασία της Ελλάδας και θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Επιπλέον μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα για πιο άμεση παρέμβαση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των πυρκαγιών χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη μεταφορά των δυνάμεων.

ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Στις 15 ή στις 16 Ιουλίου αναμένεται να εγκατασταθεί στην Τρίπολη το πεζοπόρο τμήμα από την Γερμανία που θα αποτελείται από 16 άτομα και θα παραμείνει εκεί μέχρι την 31η Ιουλίου. Στην συνέχεια θα αντικατασταθούν από 14 Νορβηγούς συναδέλφους τους, ενώ στις 2 Αυγούστου θα εγκατασταθούν στην Τρίπολη και 24 πυροσβέστες από την Φινλανδία. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι Νορβηγοί και οι Φινλανδοί θα αλλάξουν μία φορά βάρδια , καθώς θα αντικατασταθούν από 14 και 24 συναδέλφους τους αντίστοιχα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΑΝ

Οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες θα έχουν πάντα μαζί τους έναν Έλληνα αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ αυτών και των Ελλήνων Πυροσβεστών.
Στην Τρίπολη θα υπάρχει ένας ή δυο αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που θα λειτουργούν ως σύνδεσμοι.
Σε περίπτωση που προκύψει συμβάν και δοθεί εντολή να μεταβούν και να συνεπιχειρήσουν θα έχουν πάντοτε μαζί τους έναν Έλληνα αξιωματικό.
Πρώτα θα πηγαίνουν οι Έλληνες πυροσβέστες και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν εκείνοι σαν δεύτερη ανταπόκριση για να επιχειρήσουν όλοι μαζί, πάντα μαζί με Έλληνες πυροσβέστες στο πεδίο και με Έλληνα αξιωματικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος