Τρίπολη: Επιτυχημένη η επιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες Συμβάσεις

Η επιτάχυνση των διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων που προτείνονται και ως εργαλείο ανάκαμψης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, αναλύθηκαν από σημαντικούς νομικούς σε ειδική επιστημονική εκδήλωση που έγινε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Εφετείου.

Ήταν το πρώτο δια ζώσης συνέδριο νομικών μετά από 18 μήνες, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο (2/10) στην Τρίπολη και συμμετείχαν κορυφαίοι νομικοί, που ανέλυσαν τα κρίσιμα ζητήματα και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στις Δημόσιες Συμβάσεις.

Τρίπολη: Επιτυχημένη η επιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες ΣυμβάσειςΔιοργανώθηκε από την Γενική Επιτροπεία της επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης.

Κορυφαίοι νομικοί όπως ο κ. Δημήτριος Κωστάκης Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ο κ. Γεώργιος Καταπόδης, Πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, ο κ. Δημήτρης Ράικος, Δικαστής και Πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Γεώργιος Ρέκας, εκπρόσωπος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, κ.α.

Τρίπολη: Επιτυχημένη η επιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες ΣυμβάσειςΚατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης των νομικών στην Αρκαδική πρωτεύουσα, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με όλους τους φορείς της Δικαιοσύνης, ώστε οι δημόσιες συμβάσεις που συνάπτονται να βοηθούν στην εκτέλεση έργων και προμηθειών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Χρηστος Λαμπρόπουλος , αντιπεριφερειαρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζούμης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Ιωάννης Αγγελάκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε video με την ιστορία του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, που άρχισε να λειτουργεί στις 8 Μαΐου 1989 και η αρμοδιότητά του, εκτείνεται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία Τρίπολης, Καλαμάτας, Ναυπλίου και Κορίνθου.

Ο χώρος όμως που στεγάζεται σήμερα το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης δεν είναι κατάλληλος και προτείνεται να στεγαστεί στο ιδιαίτερο κτίριο της Βίλας Τουρκοβασίλη.

Τρίπολη: Επιτυχημένη η επιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες Συμβάσεις

Τη δική της μουσική πινελιά έβαλε στο επιστημονικό συνέδριο νομικών η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης με ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο επίσημο εορτασμό του Δήμου Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος