Τρίπολη: Εκτάσεις που επλήγησαν από παγετό και χαλάζι επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Καλλιέργειες που φαίνεται να έχουν πληγεί από τον πρόσφατο παγετό και το χαλάζι, επισκέφθηκε στην περιοχή του δήμου της Τρίπολης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Μανώλη Σκαντζό.

Μετά την αυτοψία ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ μεταξύ άλλων είπε: “Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Τρίπολης θα ενισχυθεί με προσωπικό, ώστε άμεσα να προχωρήσει το εκτιμητικό έργο και στη συνέχεια να δοθούν οι αποζημιώσεις”.

Τρίπολη: Εκτάσεις που επλήγησαν από παγετό και χαλάζι επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Ο κ. Σκαντζός επισήμανε ότι “πρόκειται για μία αποκαρδιωτική ζημιά και για το λόγο αυτό θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες αποζημίωσης”.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε μεταξύ άλλων: “Φαίνεται ότι η ζημιά είναι σημαντική. Η ουσία είναι ότι πρέπει γρήγορα ο ΕΛΓΑ να κάνει εκτίμηση και να βγουν το δυνατόν συντομότερο οι αποζημιώσεις. Οι αγρότες βάλλονται από την ακρίβεια, βάλλονται και από τις καιρικές συνθήκες. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα, όπως το έκανε και πέρυσι. Ανδρέα, έχεις μεγάλο βάρος επάνω σου. Η κλιματική αλλαγή φέρνει μεγάλες καταστροφές”.

Στην αυτοψία βρέθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδάτος και ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Γιάννης Ασσιούρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος