Τρίπολη: Εκδήλωση από το κέντρο ψυχικής-κοινωνικής αποκατάστασης “Αμάλθεια”

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης “Αμάλθεια”, πραγματοποίησε στην Τρίπολη, ξεχωριστή εκδήλωση, με θέμα:“Τοπία της Ψυχής, οι Ρυθμιστές της Λογικής”.

Η δράση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης και την στήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Εκτός των ομιλιών, έγινε προβολή ταινίας μικρού μήκους, λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και έκθεση εργαστηρίων, ενώ έλαβε χώρα και απόδοση μουσικών έργων από συγκρότημα.

Οι ομιλίες είχαν να κάνουν με κοινωνιολογικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις σε ερωτήματα που έχουν σχέση με την ευτυχία και τη λογική.

Το κέντρο “Αμάλθεια”, είναι ένας χώρος στο κέντρο της Τρίπολης, όπου στοχεύει στην πρόληψη της ψυχικής υγείας και στην αποκατάσταση αυτής.

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και εντάσσεται στο πρόγραμμα “Ψυχαργώς-β φάση”.

Συγχρηματοδοτείται απ’ το Ευρωπαικό Κοινοτικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας.

Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και των δύο φύλων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εφαρμόζει προγράμματα, πραγματοποιεί διάφορες δράσεις, σεμινάρια, ημερίδες, συμβουλεύει γονείς, ενώ διαθέτει και πολυκλαδική ομάδα επιστημόνων για την υλοποίηση όλου αυτού του έργου.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ