Τρίπολη: Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Πελοποννήσου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες Σχολών Υποψηφίων Οδηγών, της Πελοποννήσου οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί ως εξαιρετικά πληττόμενος κλάδος δεν έχουν στηριχτεί οικονομικά από την κυβέρνηση και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εκπαιδευτικά οχήματα από όλη την Πελοπόννησο,  έκλεισαν κεντρικές αρτηρίες της Τρίπολης και πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή προς το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τρίπολη: Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών ΠελοποννήσουΑντιπροσωπεία των 6 συλλόγων της Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του ανέλυσαν τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εκπαιδευτές ανέφεραν πως  δεν απολαμβάνουν των επιστροφών που άλλοι κλάδοι λαμβάνουν κανονικά, γιατί ο αλγόριθμος υπολογίζει τα έσοδα των προηγούμενων οικονομικών ετών .Οι εκπαιδευτές εξήγησαν  πως το 2019 έγιναν απεργίες και τα έσοδα των Σχολών ήταν ελάχιστα.

Επίσης ζητούν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας , από τις ασφαλιστικές εισφορές, επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000€ για κάθε μήνα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους συναδέλφους που αναγκάστηκαν να χρωστάνε  .

Τρίπολη: Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών ΠελοποννήσουΑυτή την εβδομάδα άνοιξαν και οι σχολές οδηγών οι οποίες θα λειτουργήσουν με υποχρεωτικά self test για δασκάλους, εξεταζόμενους και εξεταστές που θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα.

Το μήνυμα που έστειλαν τα σωματεία από την Πελοπόννησο ήταν ηχηρό και ενώθηκε με τις φωνές των συναδέλφων τους από την υπόλοιπη Ελλάδα που τις προηγούμενες μέρες έκαναν ανάλογες κινητοποιήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος