Τρίπολη: Δημοπρατήσεις για ανακαινίσεις παλαιού Δημαρχείου και Πνευματικού Κέντρου

Για τρία μεγάλα έργα της Τρίπολης, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Τζιούμης.

Με αφορμή την καθιερωμένη, μηνιαία διαδικτυακή του συνομιλία, με τους πολίτες, ο δήμαρχος στάθηκε σε τρία σημαντικά έργα.

Πρόκειται για την ανακαίνιση του παλαιού δημαρχείου της πόλης, για την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και για τις αναπλάσεις των κεντρικών πάρκων της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ο Κώστας Τζιούμης, τόνισε τα εξής:

” Υπάρχουν τρία εμβληματικά έργα που μέσα στο Μάρτιο τα δύο θα έχουν δημοπρατηθεί. Είναι το παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης, ένα κτίριο κομψοτέχνημα που κανονικά θα πρέπει να λειτουργεί ως Δημαρχείο. Θα γίνει μια πλήρης ανακαίνιση, αίθουσες για το δημοτικό συμβούλιο, για εκδηλώσεις, αίθουσες για τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τις παρατάξεις. Μέσα στον Μάρτιο θα δημοπρατηθεί.

Δεύτερο έργο που θα δημοπρατηθεί μέσα στον Μάρτιο είναι η ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου που μέσα έχει πολλά προβλήματα με τη θέρμανση και την ψύξη. Γίνεται εκσυγχρονισμός όλων των αιθουσών, ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, σύστημα κλιματισμού – θέρμανσης – ψύξης.

Το τρίτο έργο που προχωρά είναι οι αναπλάσεις των κεντρικών πάρκων της πόλης, προχωρά η μελέτη, όπως και η δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, από Καλαβρύτων μέχρι το ΔΑΚ. Έγιναν οι αποτυπώσεις στην Καλαβρύτων και η μελετητική ομάδα θα παρουσιάσει 2-3 επιλογές, για το πώς θα προχωρήσει η ανάπλαση. Επειδή υπάρχει μια ανησυχία για τους πολίτες που μένουν στην Καλαβρύτων, θα κληθούν οι πολίτες να πουν την άποψή τους. Η οδηγία που έχουν οι μελετητές είναι να μην μειωθούν τα πάρκινγκ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος