Τρίπολη: Αποκαταστάθηκε το κωδωνοστάσιο

Array

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου στερέωσης και αποκατάστασης του κωδωνοστασίου του Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης, διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 6 Μαίου στον περίβολο του ναού, μετά το πέρας της Κυριακάτικης λειτουργίας.

Το κωδωνοστάσιο του ναού που κατασκευάστηκε το έτος 1872, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα και ενδιαφέροντα κωδωνοστάσια της Αρκαδίας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Τήνιο μαρμαρογλύπτη Ιωάννη Θεοτικό και είναι χαρακτηρισμένο ως νεώτερο μνημείο.

Η τελετή των εγκαινίων θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Στην εκδήλωση θα παραστούν για την παράδοση – παραλαβή του έργου, εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (που υλοποίησε το έργο) και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (που θα το παραλάβει).

Το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Κωδωνοστασίου χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-2013 και το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

πηγή φωτό:voltastintripoli.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος