Τρίπολη: Αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη λίμνη Τάκα

Αναφορά το ψήφισμα κατοίκων, των τοπικών κοινοτήτων Βουνού, Στρίγκου και Κανδάλου, δήμου Τρίπολης, κατέθεσαν στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Το ψήφισμα των κατοίκων, έχει να κάνει με διαμαρτυρία και απαίτηση για δικαιοσύνη, όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με κάποιες ιδιοκτησίες, στην περιοχή της λίμνης Τάκα, που είναι να χαρακτηριστούν ”κρατικά ακίνητα”, απ΄την Κτηματολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα όσα, τουλάχιστον, υποστηρίζει το ψήφισμα των κατοίκων.

Η ανακοίνωση των κατοίκων, των συγκεκριμένων χωριών, κάνει λόγο για 5.000 στρέμματα που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως “κρατικά ακίνητα”, ενώ, όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν εκτάσεις που ανήκουν σε περισσότερες από 150 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες και καταβάλλουν όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ δηλώνονται και στον ΟΣΔΕ.

Οι κάτοικοι, ζητούν απ’ τους βουλευτές της Αρκαδίας, τον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο της Τρίπολης, να παρέμβουν, άμεσα και όπως αποτρέψουν τα χειρότερα για τις ιδιοκτησίες τους.

Λένε, χαρακτηριστικά: (…) να αποκατασταθεί η κατάσταση που υπάρχει εδώ και 200 χρόνια στις ιδιοκτησίες, που συμπεριλαμβάνονται στα 5.000 στρέμματα, που διεκδικούνται με καθυστέρηση από το κράτος 200 ετών, με κίνδυνο να χαρακτηριστούν σήμερα ως κρατικά κτήματα.

Στη λίμνη Τάκα, γίνονται εργασίες ανάπλασης και αναζωογόνησης του περιβάλλοντος χώρου, ενώ σύντομα είναι να προχωρήσει και το θέμα του υδατοδρομίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος