Τοιχογραφία του Θ. Κολοκοτρώνη στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Στην τοιχογραφία που δημιουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, για λογαριασμό του δήμου Κορινθίων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και των δράσεων “ΜΟΡΙΑΣ21”, του μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου με την ΤΕΜΕΣ και το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”, ξενάγησε τους δημοσιογράφους που πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Πελοπόννησο, ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε η απελευθέρωση του κάστρου της Ακροκορίνθου, αλλά και η μάχη στα Δερβενάκια στην εξέλιξη της Επανάστασης, στον ηγετικό ρόλο του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον οποίον και θα απεικονίζει η τοιχογραφία, στην Αρχαία Κόρινθο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, αλλά και στον σταθερό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη των ιστορικών αυτών γεγονότων.

Η τοιχογραφία ξεκίνησε την Τρίτη. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη το γραμμικό σχέδιο της και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών κυρία Χατζησάββα, λόγω των ειδικών τεχνικών που πλέον χρησιμοποιούνται, ο χρόνος ζωής της τοιχογραφίας μπορεί να φτάσει και τα 20 έτη.

Ο δήμαρχος, ζήτησε από την κυρία Χατζησάββα, να πραγματοποιήσει μια μικρή έρευνα στην πόλη, ώστε να προτείνει και άλλα σημεία που μπορούν να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος