Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video)

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν σήμερα την μεγάλη μας ηθοποιό Ειρήνη Παππά που έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.
Ανάμεσα τους, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώργος Βογιατζής, Νίκος Βερλέκης και Αίας Μανθόπουλος, ο οποίος είναι και ανιψιός της εκλιπούσας, αλλά και πολλοί κάτοικοι του Χιλιομοδίου.

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video)
Στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στη Γη των Απογόνων του Πριάμου, επέστρεψε η Ειρήνη Λελέκου – Παππά, η Ρηνούλα όπως την αποκαλούν οι συμπατριώτες της.

Η σορός της τάφηκε στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς.

«Θέλω να θυμάμαι πάντοτε ότι είμαι από το Χιλιομόδι» είχε πει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η μεγάλη μας ηθοποιός που έφτασε μέχρι το Χόλυγουντ.

Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη μας ηθοποιός με την ξεχωριστή πορεία, που κέρδισε το θαυμασμό και την αγάπη, ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ολοκληρωνόταν λίγο αργότερα με το εκκλησίασμα να ψέλνει το «Υπερμάχω στρατηγώ», τον ύμνο που με περίσσευμα θάρρους είχε ψάλλει η Ειρήνη Παππά μέσα στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το «Ω γλυκύ μου έαρ»: «Υμνον τη ταφή σου προσφέρουσι, Ειρήνη».

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η πομπή της σορού της μεγάλης ηθοποιού προς το κοιμητήριο του Χιλιομοδίου ξεκίνησε με τις καμπάνες να κτυπούν πένθιμα αλλά και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Κορίνθου. Συγγενείς, φίλοι και εκαντάδες κάτοικοι του Χιλιομοδίου συνόδευσαν την Ειρήνη Παππά έως την τελευταία της κατοικία, όπου θα αναπαύεται από σήμερα. Εκεί, στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας Λελέκου, ο Μανούσος Μανουσάκης αποχαιρέτησε την Ειρήνη Παππά με μια χούφτα χώμα, αλλά και με μια λέξη που βγήκε από το στόμα όλων και θα την συνοδεύει για πάντα: «Αθάνατη».

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video) Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video) Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video)

ΕΡΤ Αρχείο: Αφιέρωμα στην Ειρήνη Παπά (1926 – 2022) – ertnews.gr

Ως «αιώνια Καρυάτιδα» και «πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού» την χαρακτηρίζουν στα συλληπητήρια μηνύματά τους τα πολιτικά κόμματα, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η ατίθαση στάση της την οδήγησε σε μια μεγάλη, ζηλευτή καριέρα».

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά στο Χιλιομόδι Κορινθίας (video)
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΚΗΔΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΠΑ. Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος