Το Σάββατο 1 Απριλίου ο ποδηλατικός μαραθώνιος στα Κύθηρα

Το Kythira Bike Challenge 2023 είναι αναμφισβήτητα η πρόκληση για τους ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα, που θα αγωνιστούν στον ποδηλατικό μαραθώνιο των 74 χιλιομέτρων ή στις μικρότερες διαδρομές των 33 και 19 χιλιομέτρων, όλες με κοινή αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Ποταμού.

Ο αγώνας, που διοργανώνει το Σάββατο 1η Απριλίου το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) με την συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν ποδηλατικά το νησί των Κυθήρων διακεκριμένοι ποδηλάτες, που πρωταγωνιστούν στην ελληνική ποδηλατική σκηνή.

Οι εναλλαγές στα τοπία της διαδρομής, τα περάσματα από δασικά αλλά και γυμνά, πετρώδη μονοπάτια με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους, η κάθετη διάσχιση του νησιού αλλά και οι γραφικοί οικισμοί που διασχίζει ο ποδηλατικός αγώνας είναι δεδομένο ότι θα αφήσουν ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς ποδηλάτες.

Ο στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερώσουν ένα ή περισσότερα πανελλήνια ποδηλατικά ραντεβού στα Κύθηρα, και να αναδείξουν μια διαφορετική τουριστική προσέγγιση του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος