Το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Εκ νέου διακόπηκε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν μπόρεσε και αυτή να ολοκληρώσει την ημερήσια διάταξη των θεμάτων και τώρα, θα πρέπει να συνεχιστεί για 3η φορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Το θέμα των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων σε Παλαιόχουνη Μεγαλόπολης και Καλλιρρόη Μεσσηνίας, αποσύρθηκε, ενώ εξετάστηκε το ζήτημα του αιτήματος της παράταξης Π. Τατούλη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Συγχρόνως, έγινε και συζήτηση για την θεσμοθέτηση μιας διαπαραταξιακής (και όχι μόνο) επιτροπής που θα ασχολείται με τις γνωμοδοτήσεις θεμάτων του ΕΣΠΑ.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, έγινε δεκτό το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων, ενώ θα εκδοθεί και ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου, που θα ενσωματώνει προτάσεις παρατάξεων.

H παράταξη του Π. Τατούλη, έθεσε το θέμα σε διαφορετική βάση, ενώ ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, δήλωσε ότι το θέμα είναι εθνικό, υπερασπίστηκε την κυβέρνηση, ενώ διαπίστωσε από πλευράς κάποιων παρατάξεων, μίσος για την κυβέρνηση. Συγχρόνως, μίλησε και για κυριαρχία του λαικισμού.

Απαντώντας στον Π. Τατούλη, είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο για καθοδήγηση. Το ζήτημα είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών. Εμείς δεχόμαστε τις όποιες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων».

Εν’ τω μεταξύ, ο κ. Νίκας, το πρωί της Παρασκευής, βρέθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη όλων των περιφερειαρχών με τον κ. Μ. Χρυσοχοίδη, για το θέμα των προσφύγων-μεταναστών.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ