Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τα θέματα των Κέντρων Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας

Ανακοίνωση για την εικόνα των Κέντρων Υγείας της Γορτυνίας, εξέδωσε η τοπική οργάνωση Γορτυνίας και η νομαρχιακή επιτροπή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για (…) απερίγραπτη κατάσταση, αφού η υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, συνεχίζεται απ΄την κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το μεγάλο μάθημα που πήρε η χώρα μας κατά την περίοδο της πανδημίας (…).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ισχυρίζεται, ότι τα δύο κέντρα υγείας της περιοχής, υπολειτουργούν, λόγω της υποστελέχωσης, τόσο σε ειδικευμένο και βοηθητικό ιατρικό προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι το προσωπικό, βρίσκεται με τα χέρια δεμένα, διότι, (…) όταν χρειαστεί να γίνει μία επείγουσα διακομιδή στο νοσοκομείο της Τρίπολης, αφού θα πρέπει να περιμένουν ασθενοφόρο από την Τρίπολη που στην καλύτερη περίπτωση θα κάνε μιάμιση ώρα να φτάσει και αυτό, γιατί, στο μεν ΚΥ Τροπαίων, το από 30ετίας ασθενοφόρο ή δεν θα λειτουργεί ή δεν θα υπάρχει οδηγός, στο δε ΚΥ Δημητσάνας, ενώ υπάρχει ασθενοφόρο, έστω και λίγο παλιό (χάρη στην προσφορά ιδιώτη), οι οδηγοί δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις βάρδιες της ημέρες (ενώ για πλήρωμα διασωστών ας μην το κουβεντιάσουμε καλύτερα) (…).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μιλά για οριακή κατάσταση και ζητά απ’ την κυβέρνηση, να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Επίσης, γνωστοποιεί, ότι, μερίδα κατοίκων, λαμβάνει πρωτοβουλίες για συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να αγοραστεί ένα νέο ασθενοφόρο για το ΚΥ Τροπαίων.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ζητά τα εξής:

– Να δοθεί, λύση άμεσα και να πάρει θέση για το πρόβλημα, ο υπουργός Υγείας, διαθέτοντας νέο ασθενοφόρο στο ΚΥ Τροπαίων και προσλαμβάνοντας οδηγούς και στα δύο ΚΥ.

– Να δρομολογήσει άμεσα η 6η ΥΠΕ τις διαδικασίες, τόσο για την προμήθεια ασθενοφόρου, όσο και για την πρόσληψη οδηγών.

– Να δημιουργηθεί στην Καρκαλού Γορτυνίας, σταθμός ΕΚΑΒ, με πιστοποιημένους διασώστες για όλο το 24ωρο, απευθείας, μέσω του 166 και του Ευρωπαικού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112.

– Να παρθεί απόφαση απ’ το δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας, με ψήφισμα και αίτημα που θα αποσταλεί σε κάθε αρμόδιο, για όλες αυτές τις διεκδικήσεις

– Να πάρει σχετική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για την προμήθεια νέων, σύγχρονων ασθενοφόρων στα ΚΥ της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος