Το Παναρκαδικό νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Γ. Παπαηλιού του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ.

Επίσκεψη στις δομές του Παναρκαδικού νοσοκομείου της Τρίπολης, πραγματοποίησε, πρόσφατα, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού.

Επισκέφθηκε το ΤΕΠ, τις κλινικές, τις υπηρεσίες.

Συναντήθηκε με τη διοίκηση, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με το σωματείο των εργαζομένων.

Ενημερώθηκε και συζήτησε, όλα τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο.

Μεταξύ, άλλων, ο Γιώργος Παπαηλιού, είπε τα εξής:

« Η κυβέρνησή παρά τα μεγάλα λόγια και τα χειροκροτήματα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποσκοπεί στην ακύρωση του ΕΣΥ και στην παράδοσή του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου ».

Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για το ΕΣΥ, τόνισε τα εξής:

« Το προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρόγραμμα για το νέο ΕΣΥ, επιδιώκει την αναβάθμιση και ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει την αύξηση των δημόσιων δαπανών (για την υγεία), τη μονιμοποίηση του συνόλου του προσωπικού που έδωσε τη μάχη κατά της πανδημίας, μεταξύ των οποίων και των εργαζομένων στον καθαρισμό και στη σίτιση που η κυβέρνηση της ΝΔ παραδίδει βορά στους εργολάβους, τις προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και του άλλου προσωπικού, την κατοχύρωση της αυτόνομης λειτουργίας και την ενίσχυση των ΤΕΠ, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τη θεσμική και μισθολογική αναβάθμιση του υγειονομικού, ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και του άλλου προσωπικού, την ένταξή του στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, την ενισχυμένη υγειονομική φροντίδα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την ελληνική περιφέρεια κ.α. ».

Για το Παναρκαδικό νοσοκομείο, ο Γιώργος Παπαηλιού, μίλησε για σοβαρές ελλείψεις ιατρών, παραιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και για προβλήματα άρτιας λειτουργίας σε κλινικές του.

Επανέλαβε την ανάγκη για δημιουργία υποδομών στη νοσηλευτική σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στάθηκε στην διοικητική αναδιάρθρωση που χρειάζεται και στον εμπλουτισμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος