Το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης, σύμφωνα με το ΦΕΚ, μετονομάζεται σε ”Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τρίπολης – Δημήτρης Μητρόπουλος”. Αρμόδιοι εκπαιδευτικοί φορείς, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης, είχαν καταθέσει θετικές εισηγήσεις για τη μετονομασία του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου, η μετονομασία (…) αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο, συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Μητρόπουλο, καταγόμενο από τη Μελισσόπετρα Γορτυνίας Αρκαδίας, ο οποίος κατέκτησε μια κορυφαία θέση στη δυτικοευρωπαϊκή μουσική σκηνή με τη διαρκή αφοσίωσή του στην τέχνη της μουσικής και την πρωτοποριακή του πορεία (…).
Η ανακοίνωση, συνεχίζει, λέγοντας τα εξής: (…) Η μετονομασία αυτή αντανακλά την επιθυμία μας να αναδείξουμε και να τιμήσουμε τις αξίες που εκπροσωπεί ο σπουδαίος μαέστρος — ένας άνθρωπος που προσέγγισε τη μουσική με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στην τέχνη και τον πολιτισμό, με πειθαρχία, αφοσίωση, σεμνότητα, ακεραιότητα και τόλμη. Η μορφή και η παρακαταθήκη του θα λειτουργούν ως διαρκής πηγή έμπνευσης για τη σχολική μας κοινότητα, ιδίως μέσα από το μάθημα των «Μουσικών Συνόλων» και τη συνολική καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ζωή του σχολείου“.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος