Το Μανιάτικο Μοιρολόι στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Ολοκληρώθηκε η Β Φάση, που αφορά την υποβολή δελτίου προς επεξεργασία, στη διεύθυνση νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τον φάκελο που θα κατατεθεί για την ένταξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού, στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρoνομιάς της UNESCO.

Πρόσφατα, υπήρξε και συνάντηση του δημάρχου της Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου, με την Αναστασία Κανελλοπούλου, του Ινστιτούτου της Σπάρτης.

Θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η ολοκλήρωση των εργασιών και η υποβολή του φακέλου, προκειμένου να ενταχθεί το Μανιάτικο Μοιρολόι, στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Υπενθυμίζεται, πως για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης και πληθώρα πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της Μάνης, έχουν συστήσει ομάδα μελέτης, με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού».

Τον Μάρτιο του 2020, το Μανιάτικο Μοιρολόι, είχε περάσει με επιτυχία το στάδιο της Α’ Φάσης και πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε και η Β’ Φάση.

Ο δήμαρχος, συζήτησε με την πρόεδρο του Ινστιτούτου, τη διοργάνωση διάφορων δράσεων για το θέμα του Μανιάτικου Μοιρολογιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος