Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Μαντινείας-Κυνουρίας

Άκρως ουσιαστικό είναι το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μαντινείας-Κυνουρίας, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Με απόφαση του Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξάνδρου, δημιουργήθηκε δομή στήριξης ανθρώπων που επλήγησαν βαρύτατα απ’ την οικονομική κρίση και η κίνηση αυτή, προσέφερε ανακούφιση σε αρκετές, ευάλωτες οικογένειες της Αρκαδίας.

Στον Μητροπολιτική Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, δημιουργήθηκε το «καλάθι του πτωχού αδελφού» και η «ιματιοθήκη αγάπης».

Το έργο τους, τεράστιο, καθημερινό και ουσιαστικό. Μοιράζουν ρούχα, είδη υγιεινής, σχολικά είδη, τροφές και αρκετά άλλα πράγματα, απαραίτητα για ένα νοικοκυριό.

Η στήριξή τους, μοναδική: επιχειρηματίες, έμποροι, μικρομεσαίοι, εταιρείες, οργανισμοί, ιδιώτες εθελοντές, σε καθημερινή βάση, ενισχύουν και συνδράμουν την αποστολή τους.

Ο υπεύθυνος συντονιστής όλης αυτής ανθρωπιστικής στήριξης, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ιωάννης Σουρλίγγας (φωτό), μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή «11 με 12 μαζί», αναλύοντας όλο το σκεπτικό και τον στόχο, αυτής της εκκλησιαστικής πρωτοβουλίας.

Ο ιερέας κατέληξε ως εξής: « Μακάρι οι δομές και οι αποθηκευτικοί αυτοί, χώροι, να μετεξελιχθούν σε εστίες και χώροι πνευματικής ανάτασης και καλλιέργειας των ανθρώπων».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος