Το ΕΒΕ Λακωνίας ζητά από τον Υπουργό Υποδομών βελτίωση του οδικού δικτύου

Επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο, έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, θέτοντας το θέμα των μεγάλων, οδικών έργων της Λακωνίας.

Η επιστολή έχει να κάνει με την επέκταση του δρόμου Λεύκτρου – Σπάρτης, προς το Γύθειο και για την παράκαμψη στο δρόμο Σκάλας – Βλαχιώτη.

Αφορμή για την σύνταξη και την προώθηση της επιστολής – ερώτησης, στάθηκε η γνωστοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτσι όπως αυτό, γνωστοποιήθηκε – στις βασικές του αρχές – απ’ το κυβερνητικό κλιμάκιο και τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη.

Αναγκαιότητα τα δυο έργα

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, δηλώνει, ότι, τα δύο μεγάλα αυτά έργα, είχαν ανακοινωθεί απ’ την κυβέρνηση και απ’ τον αρμόδιο υπουργό, στη Βουλή και μάλιστα, είχαν προχωρήσει και οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το Επιμελητήριο, ισχυρίζεται, ότι, τα δύο αυτά έργα, δεν έχουν ενταχθεί στο κυβερνητικό σχέδιο που ανακοινώθηκε στην Τρίπολη και ότι, αυτή η εξέλιξη, εάν ισχύσει, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το Επιμελητήριο, ζητά να πληροφορηθεί, τις ενέργειες του υπουργού Κώστα Καραμανλή, ώστε να ενταχθούν τα δύο αυτά έργα, στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης.

Η επιστολή, καταλήγει σημειώνοντας οτι ” η πολιτεία οφείλει επιτέλους να εγκύψει στο χρόνιο πρόβλημα, γεγονός που θα καταστήσει και την όποια κυβέρνηση τα υλοποιήσει, ως ιστορική, ως μια κυβέρνηση, που απένταξε τη Λακωνία, από το τέλμα της έλλειψης υλοποίησης μεγάλων έργων, για πάνω από 50 χρόνια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος