Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άργος η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά επί της οδού Σιμιτζοπούλου , μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, από τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο παρουσία εκπροσώπου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Υποναύαρχου Ιωάννη Δριμούση ,Υπαρχηγού Στόλου, συγγενών του εκλιπόντος και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Το άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές στον Αντιναύαρχο Πανανά ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 11 Φεβρουαρίου 2016 με το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο συνετρίβη στην βραχονησίδα Κίναρος.
Ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στον λόγο του είπε μεταξύ άλλων :
«Αντιναύαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, πιστεύω ότι μας ακούς και μας βλέπεις. Σου λέω λοιπόν ότι, …οι Έλληνες θα διαβάζουν τις ονομασίες των οδών, θα στεφανώνουν τα μνημεία που στήνονται προς τιμήν σου και θα κοιτάζουν τη μορφή σου στις προτομές που σμιλεύονται για σένα. Θα ψάχνουν και θα μαθαίνουν ότι, ΕΣΥ αντιναύαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, ήσουν ένας από εκείνους τους ξεχωριστούς που, διαχρονικά, είχαν τάξει την ζωή τους στον διαρκή αγώνα προάσπισης της δικής μας ελευθερίας. Που δεν γνώρισες τον αγέννητο γιό σου, γιατί σου έλαχε η σκυτάλη που κρατούν οι Ήρωες στον δρόμο της θυσίας. Που έκανες τα παιδιά σου παιδιά μας και την σύζυγό σου αδελφή μας.
Αντιναύαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, η θυσία σου σε κατέγραψε στην Ιστορική Συλλογική Μνήμη του Λαού των Ελλήνων και όλοι εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα παραμείνεις για πάντα…”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος