Το Άργος θα τιμήσει τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης James Williams

Διήμερες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Άργος, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022, για να τιμηθεί ο αφροαμερικανός ήρωας James Williams, που πολέμησε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Διοργανωτής είναι ο δήμος Άργους – Μυκηνών και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Συνεργάζεται η Ομοσπονδία των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού στο Άργος, θα γίνει παρουσίαση βιβλίου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το βραβευμένο, πρωτότυπο και καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι που έχει να κάνει με τον ήρωα.

Το παιχνίδι αυτό, διακρίθηκε σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου παιχνιδιού και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων – Επικοινωνίας και της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, στον Ιερό Ναό του Προδρόμου, με την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη και προς τιμή των φιλελλήνων της Επανάστασης.

Ο Williams, πέθανε το 1829. Είχε έρθει στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1827. Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και ναυμαχίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος