To 14ο TRAIL RALLY 4X4 στο Ναύπλιο

Η Α.Λ.Μ.Α. 4Χ4 Ναυπλίου και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων προετοίμασαν έναν μοναδικό OFF ROAD αγώνα και προσκαλούν τους φίλους της περιπέτειας να ζήσουν μια νέα συναρπαστική εμπειρία, την Κυριακή 18 Απριλίου.

To 14ο TRAIL RIDE REGULARITY RALLY 4X4 είναι ένας καταπληκτικός αγώνας που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο 2021 με νέες καινοτομίες, όπου το ζητούμενο δεν είναι η ταχύτητα αλλά ο προσανατολισμός, η πλοήγηση, η περιπέτεια, η ακρίβεια στην οδήγηση.

Η διαδρομή των 135 χιλιομέτρων με 7 Ε.Δ. κινείται σε πολύ όμορφες και αρκετές φορές άγνωστες διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου είναι τύπου ALL TERRAIN και υπόσχεται να συναρπάσει τους εραστές της τετρακίνησης.

Πρόκειται για αγώνα ακριβείας (regularity) εκτός δρόμου με ιδιαίτερα χαμηλή Μ.Ω.Τ. (κάτω από 35χλμ), όπου συμμετέχουν 4κίνητα αυτοκίνητα και crossover χωρίς καμία ανάγκη μετατροπής.

Το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τη διαδρομή, κάνει πλοήγηση χρησιμοποιώντας το road book και τις οδηγίες που θα λάβει από την οργάνωση λίγο πριν την εκκίνηση. Τα πληρώματα πρέπει να έχουν μαζί τους πυξίδα, GPS, κάποιο βοηθητικό όργανο μέτρησης χιλιομετρικής απόστασης ή κάποια εφαρμογή στο κινητό τους και χρονόμετρο. Η βαθμολογία γίνεται στα πρότυπα των αγώνων ιστορικών οχημάτων και σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Trail Ride της ΟΜΑΕ.

Στην εκκίνηση μαζί με το ROAD BOOK θα δοθεί ένα αναλυτικό έντυπο/καρνέ στο οποίο θα αναφέρει τις Μέσες Ωριαίες Ταχύτητες (ΜΩΤ) που θα πρέπει να διατηρήσει το πλήρωμα κατά τη διαδρομή.

Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν κρυφά σημεία χρονομέτρησης που θα καταγράφουν το πέρασμα του οχήματος. Όποιο πλήρωμα καταφέρει να κρατηθεί πιο κοντά στις απαιτούμενες ΜΩΤ και συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς ποινής θα είναι ο νικητής.

Οι κατηγορίες:

1. Κατηγορία Hobby: Κλάση H1 – 2.000cc και H2 + 2.000cc (νέα πληρώματα με λιγότερες από 3 συμμετοχές σε αγώνες.

2. Κατηγορία Advanced: Κλάση A1 – 2.000cc και A2 + 2.000cc (έμπυρα πληρώματα).

3. Κατηγορία Pro: Κλάση P1 – 2.000cc και P2 + 2.000cc (έμπυρα πληρώματα με αγωνιστικά αυτοκίνητα).

Δεν απαραίτητο το αγωνιστικό δίπλωμα για να οδηγήσει κάποιος αρκεί το δίπλωμα οδήγησης. Παράλληλα μπορεί να συμμετέχουν και περισσότεροι του ενός συνοδηγοί με ένα μικρό πρόσθετο παράβολο.

Τα πληρώματα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου, δίπλωμα , ταυτότητα και τα αυτοκίνητα να είναι συμμορφωμένα με τον Κ.Ο.Κ. Ο καθιερωμένος διοικητικός και τεχνικός έλεγχος γίνει από τις 8:30- 9:45 πμ.

Η εκκίνηση του πρώτου οχήματος είναι στις 10:30, ο τερματισμός στις 15:15, και οι απονομές στις 15:45 στο Ναύπλιο.

Όποιοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να το δηλώσουν στο Σ.Δ.Δ.Α. της Ο.Μ.Α.Ε. https://www.e-omae-epa.gr/racelist.aspx μέχρι την Παρασκευή 18/4/2021. Για πληροφορίες στην γραμματεία του αγώνα στο 6934087029 ,mail xripen@yahoo.gr – fb 4x4nafplio ή Α.Λ.Μ.Α.4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ και στο wwwalma4x4nafplio.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος